top of page
Kaosteater - Logo final slim.png
HJERTER.png

Hos Kaosteater tilbyder vi workshops til både studerende, skoler, teatergrupper og kulturinstitutioner.


Der findes ikke to ens projekter, og derfor tilbyder Kaosteater heller ikke en ’one-size-fits-all workshop’. Vi sigter derimod efter at skræddersy alle vores workshops efter netop jer og jeres projekts behov.

 

Om I skal til at søsætte et nyt projekt og er interesseret i at få kreativ sparring til hjælp i jeres idéudvikling, er interesseret i at lære konkrete værktøjer til hvordan i gør jeres koncept knivskarpt og giver det en retning, eller om i blot ønsker at lære noget om at producere scenekunst fra bunden, så er vi klar til at hjælpe!

 

Kontakt os til en snak om jeres projekt, og få et uforpligtende workshoptilbud.

Her på siden kan du se og læse mere om de workshops vi har afholdt.

PLANTE.png

Anbefalinger

jeppe pil.png

I efteråret 2020 holdte Jeppe en

tre-dags workshop med scenekunstnerisk idé og projektudvikling for eleverne af Den Danske Scenekunstskole.

Image from iOS (4).jpg

kristoffer eriknauer
nyuddannet ved den danske scenekunstskole

"I vores arbejde med Jeppe Pachaï oplevede jeg en overraskende bred skare af forskellige værktøjer, som man kunne vælge til og fra alt efter hvad der tændte en i en kreativ skabelsesproces.

Der var flere gange hvor jeg oplevede, at emner og spørgsmål der først forekom mig uoverskuelige eller svært tilgængelige, pludselig blev klare og håndgribelige. Arbejdet med Jeppe er meget “hands on” og den kronologiske rækkefølge og udvikling man arbejder i, passer enormt godt til en kunster der gerne vil udvikle selv.

 

Værktøjerne virker også til at kunne fungere i mange sammenhænge - ikke bare scenekunst, men en helt generel tilgang til nogle værktøjer, som de fleste mennesker ville få meget ud af.

 

Jeg synes desuden også, at det var inspirerende at arbejde med, da jeg fik en større tro på, at de projekter og ideer jeg gik rundt med kunne blive til en konkret virkelighed. Jeg vil bruge arbejdet fremadrettet og jeg føler mig ret klædt på til at indgå i en samtale og kreativt samarbejde mellem mine kommende kollegaer."

HJERTER.png

DDSKS, Dramatisk skrivekunst & 3. års skuespillere Aarhus 2023

Over tre dage x 3 timer, fik dramatisk skrivekunstelever fra 2. årgang og 3. år skuespiller elever i et uformelt faciliteret teorilokale på DDSKS gennemgået ældre samt testet nye modeller. Udgangspunktet var videregående entreprenørskab og projektspecificering i form af værdiskabelse, budget & fundraising, administration og planlægningsværktøjer (samt golden tips & tricks)

Ved at holde rummet åbent og afslappet, var der løbende plads uddybende spørgsmål, som blev besvaret på  konkret og reflekterende vis. Forløbet gav også positiv feedback til udviklingen af vores bog 'Realisering & Fundraising'.

Teaterhøjskolen Rødkilde, 2023

Teaterhøjskolen Rødkilde holder hvert år en børneteaterdag, hvor børnefamilier kommer og besøger højskolen. Her ser de teater, spiser frokost og får lagkager. Hvert år udvikler højskolens nuværende elever en vandreforestillingen, som udspiller sig i den smukke have omkring højskolen på Møn. I 2023 var Kaosteater (for føste gang) inviteret ned på Rødkilde, for at udvikle vandreforestillingen sammen med eleverne og samtidig øse ud af modeller og metoder til udvikling af scenekunst (på ultra kort tid). Vi fokuserede på at skabe en inkluderende proces med fokus på oplevelsesdesign og materialegenerering. Resultatet blev en times lang teaterforestilling om EDENS HAVE med omkring 50 medvirkende. Der var stor ros til både Kaosteater og eleverne efter endt forestillingsforløb.

Tidligere arbejde

Fritter, Fadøl & Forestilling X Kulturkapellet, Aarhus 2022

Kaosteaters første workshop med åben tilmelding, skabt i samarbejde og med støtte fra Fritter Fadøl & Forestilling samt Kulturkapellet. Vi mødte glade deltagere fra nær og fjern, fra forskellige performative interesser - eksempelvis scenografer, manuskriptforfattere og nycirkus artister.

Den Danske Scenekunstskole, Fredericia 2021 & 2022

Den danske scenekunstskole har entreprenørskab som en del af deres bacheloruddannelse for skuespillere. To år i træk har Kaosteater været inviteret ind til at give skuespillerene på 2. året værktøjer til proces og projektledelse. Senest underviste vi på en bootcamp i Fredericia, hvor 28 skuespillerstuderende var samlet for samle kompetencer til at kunne realisere deres egne kunstneriske projekter i fremtiden. Det har vi gjort to år i træk nu, hvor vi her på anden år har tilføjet moduler i projektrealisering, fundraising og budget.

CISPA, København 2022

Kaosteater blev inviteret ind til at hjælpe CISPA's 3. års studerende med at udvikle på deres egne projekter med tanke på idéudvikling og projektrealisering. I samme omgang fik Kaosteater testet flere nye canvas til håndbogen om projektrealisering og fundraising. Et af dem hedder Planet Fundraising og er udvikling sammen med Torben Vinter, der er en af forfatterne til en vores yndlingsbøger HACK DET.

Den Danske Scenekunst Skole, Aarhus 2022

De spritnye studerende fra dramatiker og skuespiller uddannelsen ved DDSKS i Aarhus havde i den første undervisningsuge besøg af Kaosteater. Sammen blev de skudt igang som en ensemble, for at styrke deres samarbejdskompetencer og udvikle deres tilgang til idégenerering med flad struktur. Foruden læring om modeller, resulterede undervisningen i en 35 minutters forestilling om en årlig generalforsamling i taksidermistforeningen (en praksis hvor dyr udstoppes). Forestillingen fokuserede på publikumsinteraktion og gav de inviterede mange grin og gys.

.RAR, Aarhus 2022

.RAR eller Rotating Art Residency er et projekt som ønsker at skabe midlertidige kunstkollektiver mellem Riga, Aarhus og Reykjavik. I starten af April gæstede .RAR Aarhus, og Kaosteater var inviteret med som undervisere. De deltagende fik et crash course i idégenerering og gode råd til realisering af deres fælles projekt - en eksperimenterende kunstudstilling på Galleri TESE.

PLANTE.png

Silkeborg Gymnasium, Silkeborg 2022

På Silkeborg Gymnasiums fagdag underviste Kaosteater eleverne fra de to dramahold, heriblandt nogle enkelte, som var med fra coronatidens zoomopkald. Eleverne fik en introduktion i vores idégenererings metoder med udgangspunkt i spørgsmålet: "Hvis der ingen grænser er, hvordan ser dit drømmeprojekt så ud?"

Hoptrup Efterskole, Haderslev 2021

På Hoptrup Efterskole havde vi fornøjelsen af at undervise 20 glade elever fra teaterlinjen. Workshoppen varede seks timer fordelt på to dage, og tog udgangspunkt i vores håndbog om idéudvikling.


Arbejdet udmundende sig i fire vidt forskellige forestillinger som blev vist til Efterskolernes Dag og som efterfølgende var på en miniturné.

Prolog Teater, København 2021

Ved Prolog Teater i København underviste vi skuespillereleverne i idéudvikling.

Efter to dages undervisning + en prejecting session forinden, havde eleverne, fordelt i tre grupper, to uger til at producere en forestilling.

Kaosteater og et herligt publikum havde fornøjelsen af at opleve de færdige produkter, som hver især spillede samme aften på tre forskellige venues.

bottom of page